Tiroidita autoimuna - odiseea mea spre vindecare (II)

Am postat aici info despre boala mea autoimuna (tiroidita autoimuna), o boala ce ataca glanda tiroida. Practic, propriul corp nu isi mai recunoaste glanda si o ataca, ducand astfel la autodistrugerea ei.

Dupa ce am citit o gramada de informatii, am luat decizia sa imi fac un plan de bataie si sa vin in ajutorul tiroidei. Sa o salvez! Cartea aceasta mi-a fost de un real ajutor, mi-a deschis ochii si m-a facut sa vad unde gresesc.



Asa ca planul meu de bataie pentru aceasta vara (am ales o perioada asa lunga pentru ca ma adaptez greu la schimbari, am tendinta sa renunt) arata asa:

1. Sa renunt la gluten. E greu sa fi gluten free 100%, pentru ca gluten si faina se gasesc peste tot. De exemplu stiati ca se adauga faina si in mustar? Asa ca planul meu e sa evit cat pot de mult glutenul, sa zicem 90%, iar cei 10% sa ramana pentru glutenul ascuns din alimentele procesate.

2. Sa renunt la zaharul rafinat. Adica tot ce e facut cu zahar, de orice fel. Fructele au un continut ridicat de zahar, pe ele le voi reduce ca si cantitate, insa zaharul alb, brun, brut, orice il voi elimina. Am norocul ca nu sunt o mancatoare de dulciuri, nu imi plac deloc. Se intampla sa resimt lipsa zaharului cam la 1-2 luni si atunci imi permit o tableta de ciocolata, doar atat.

3. Sa suplimentez vit D3 din organism din uleiul de ficat de cod. Vitamina D3 este in stransa legatura cu imunitatea. Vara trebuie sa facem bai de soare, nu sa ne ferim de el. Lucrul asta l-am aflat de la Raluca, ea mi-a deschis ochii. Eu mereu am fost o persoana care s-a feric de soare, am stat la umbra mereu. Si rezultatul? Vara racesc mereu de cateva ori pentru ca ma feresc de soare, ca und cu creme de protectie cu factor foarte mare.

4. Sa suplimentez dieta cu seleniu. Selenium ajuta enorm tiroida sa se fereasca de atacurile din exterior. Cea mai buna sursa de seleniu este nuca de Brazilia. Cand nu am astfel de nuci, iau o capsula de seleniu de la Jarrow.

5. Sa folosesc mai mult ulei de masline si ulei de cocos (se gaseste si varianta fara aroma si este foarte bun pentru gatit).

6. Sa iau probiotice pentru a imbunatatii flora intestinala. Toata imunitatea noastra sta in intestine. Daca nu exista flora benefica care sa ne apare de toxine, intestinul devine permeabil si permite patrunderea toxinelor in organism. Toxinele ataca glanda si restul stiti, nu?

Asta este planul meu de bataoe pentru perioada urmatoare. Voi reface analizele in toamna ca sa vad ce imbunatatiri sunt. Momentan iau euthyrox de 50, in fiecare zi. Sper sa ajung sa reduc doza pana la sfarsitul anului.

Comentarii