Infasatul bebelusului - cum a decurs la noi si review sisteme de infasat (I)

Povesteam aici care este punctul meu de vedere cu privire la infasat. Eu, personal, vad doar avantaje. Nu doar le-am vazut :D ci le-am si simtit pe pielea mea si a bebelusului.

La inceput, dupa ce am citit cartea lui Karp, mi-am zis ca il voi infasa doar putin la inceput, infasatul clasic, dupa care se va obisnui bebe si il voi culca doar in pijamaluta. Dar infastul asta e addictive, asa ca indata ce am intrat in hora a trebuit sa joc pana la capat si abia la 5 luni am scapat definitv de infasat. Iata care au fost sistemele de infasat folosite de noi si cum ne-am inteles cu ele.

Infasat clasic - 0 -1 luna

Este vorba de infasatul "sarmaluta" in scutec de finet. Asa a fost infasat si in maternitate si asa l-am infasat si noi acasa. Cum in prima luna a dormit mai tot timpul, bebe statea mai mereu infasat. Desigur, in afara momentelor cand era schimbat, imbaiat, dragalit. 

La inceput a fost usor, el era mititel, incapea in scutec. Dupa 2-3 saptamani a inceput sa creasca si nu mai incapea si reusea sa evadeze (sa scoata manutele) din scutec. Multi spun ca e total incomod acest tip de infasat, cand bebe sta strans ca in burtica mamei. Credeti-ma ca nu este. Bebe oricum nu misca manutele, nu are coordonare. El asa a stat multe luni in burtica, infasatul il ajuta sa se acomodeze usor la noua viata si sa faca lin trecerea din burtica.

Este ieftin acest "sistem" de infasat. Un scutec de finet este 5-6 ron si ai nevoie de 2-3. Se gasesc de cumparat cam la toate magazinele de bebe, la magazinele de metraje.

Woombie - 1- 2,5 luni

 Cand nu s-a mai putut cu scutecul de finet am inceput sa caut alternative pe care le-am gasit la prietenii americani, preocupati de altfel de aceste sisteme de infasat. Si am gasit o gramada, nici nu credeam ca exista asa multe modele.

Eu ales pe acesta (mai jos foto)


Am cumparat si folosit 2 modele din acest tip de "infasatoare". Prima marime am folosit-o putin, asta si pentru ca a venit comanda foarte greu din state iar bebe deja a crescut. Am folosit mai mult marimea medie, exact ca in poza.

Este foarte tare Woombie, practic el face toata treaba pentru tine. Nu trebuie sa te mai chinui cu scutecul de finet, cu plicurile egale si cu fasa de legat. Are un fermoar de sus pana jos, il tragi si gata, bebe e in siguranta. In plus, bebe sta cu manutele cum vrea el, nu neaparat pe langa corp. Este fix pozitia din uter, foarte comoda pentru bebe. Piciorusele sunt libere in saculetul Woombie. Se poate schimba si scutecul fara sa dezbraci bebelusul de tot pentru ca fermoarul are 2 capete. Mai mult, parte de sus, de sub gat, are o protectie ca sa nu raneasca bebelusul.

Pentru noi a fost aur acest saculet. Bebe a dormit mereu bine in el, nu se foia, nu il deranja cu nimic. Pe noi ne-a ajutata pentru ca e practic, se inchidea foarte bine, fara greutati. E din bumbac 100%, foarte moale la atingere. Eu l-am comandat pe Amazon la pretul de aprox 20$, insa cu transport ajunge aproape dublu. Se merita, zic eu, se poate valorifica ulterior fie prin vanzare, fie pentru bebe 2. Noi l-am pastrat pentru ca nu se stie niciodata.

 La o cautare ulterioara am vazut ca se comercializeaza si aici, in Romania. La pret ajunge cam la fel daca se comanda din State (cu tot cu transport).

Intr-o postare viitoare o sa va poveste despre alte 2 sisteme de infasat (Summer Infant si Zippy) si cum am renuntat la infasatoare, pentru ca si aici e problematic pentru ca devine ca o dependenta pentru bebe.

 


Comentarii